Schuurwoning Haren

Schuurwoning Haren

Opdrachtgever: particulier

Fase: gereed 2013


In Haren is een vervallen boerderij vervangen door een bescheiden maar toch verrassende schuurwoning. Het perceel bevindt zich op de Hondsrug en de boerderij ligt ver terug tot ruimschoots achter de aangrenzende woonhuizen, waardoor deze solitair in het open weidegebied is geplaatst. Het voorhuis en de schuur van de bestaande boerderij zijn getransformeerd tot één volume, zie afbeelding ontwerpprincipe, waarin de hoofdkenmerken van de huidige boerderij bepalend zullen zijn voor het ontwerp van de schuurwoning Haren: de situering op het perceel, de hoofdvorm, de overgang van schuur naar voorhuis, de nokrichting en de sobere materialisering en detaillering. De gemeenschappelijke ruimtes als woonkamer en keuken kijken uit over het weidse landschap. Ook de erfinrichting van de schuurwoning Haren is sober en terughoudend; deze wordt gedomineerd door een vijftal grote eiken. 

Op dit moment wordt de kapschuur in dezelfde stijl getransformeerd.

I