Schuurwoning Leusden I

       

Schuurwoning Leusden I

Opdrachtgever: particulier

Aannemer: Bouwbedrijf Morren www.morrenbouw.nl

Fase: gereed 2011


Op een kavel van 4000 m2 in een agrarisch gebied nabij de Grebbelienie, in transformatie naar wonen op het platteland, is een schuurwoning met bijgebouw gerealiseerd. De rieten kap van het hoofdgebouw in een eenvoudige doorsnede domineert het beeld. Op de begane grond bevinden zich de hoofdwoonvertrekken en een afzonderlijk gastenverblijf, van elkaar gescheiden door de carport. Het ruimtelijke effect van ‘onder de kap wonen’ , zoals je ervaart in de schuurwoning Leusden, refereert aan andere projecten van Kwint. Hier is een zeer specifiek programma van eisen vertaald in een woonhuis in twee lagen. Een groot deel van het woonprogramma bevindt zich namelijk in een kelder die de fundatie voor het bovenliggende woonhuis vormt. Een grote patio voorziet de slaapkamers in het souterrain van daglicht en uitzicht; een brede trap koppelt de patio aan de tuin.

Het bijgebouw huisvest 3 functies: werkruimte, welness-ruimte en schuur.

I