Schuurwoning Leusden II

      

Schuurwoning Leusden II

Opdrachtgever: particulier

Fase: in aanbouw, gereed 2016


Een sober en eenvoudig schuurhuis, passend in het landschap, de Gelderse Vallei. Een eenvoudige kap op eikenhouten spanten is het startpunt van het ontwerp geweest. De invulling van de plattegrond is specifiek voor de locatie en de wensen van de opdrachtgever: aan de achterzijde de woonkamer die met een glazen achtergevel verbonden is met de veranda en uitzicht over het omringende landschap biedt. Aan de voorzijde een keuken die verdiept in de grond is verbonden met terras en erf. Boven de keuken een slaap- en badkamer. Middels een centrale as is de ruimte als geheel voelbaar. De gevels zijn gemetseld in prachtige Deense bakstenen, het dak is van gepatineerd zink en de kozijnen van staal. Eerlijke materialen en duurzaam. Door o.a. een zonneboiler en panelen i.c.m. lage-temperatuurverwarming en hoge isolatiewaarden is het huis klaar voor de toekomst.

I